Olsztyn to stolica Warmii i Mazur. W mieście znajduje się wiele restauracji, pubów oraz pizzerii.
Drewno i Ogień
Restauracja oferuje również inne dania, takie jak makarony i dania mięsne, wszystkie przygotowywane w oryginalnym, włoskim stylu. Lokal słynie również z wyśmienitych deserów, wśród których można znaleźć m.in. tiramisu i panna cottę. Wszystkie dania i desery przygotowywane są zgodnie z tradycyjnymi włoskimi recepturami. Drewno i Ogień to idealne miejsce na spotkanie ze znajomymi, rodzinny obiad czy romantyczną kolację. Atmosfera lokalu jest ciepła i przytulna, a obsługa profesjonalna i uprzejma.
Cudne Manowce
Cudne Manowce to restauracja, w której można spróbować tradycyjnych, regionalnych potraw. Przygotowywane są tu dania mięsne, rybne i wegetariańskie, w tym kamuszki, podpłomyki, dzyndzałki i paprykarz warmiński. Do dań oferowane są również wina, piwa i alkohole wysokoprocentowe. Obsługa jest wykwalifikowana i zawsze służy pomocą w wyborze odpowiedniego trunku. W restauracji Cudne Manowce można zasmakować prawdziwej kuchni warmińskiej.
Browar Warmia
Browar Warmia jest idealnym miejscem na wypoczynek i relaks, a dzięki swojej wyjątkowej atmosferze i szerokiej ofercie gastronomicznej, każdy znajdzie tu coś dla siebie. Oprócz samego piwa, Browar Warmia oferuje także szeroki wybór regionalnych potraw, w tym wyśmienite burgery, dania mięsne, pizzę, gorące zupy i szybkie przekąski. Warto również wspomnieć o możliwości zwiedzania browaru i poznania historii browarnictwa warmińskiego. Wszystko to sprawia, że Browar Warmia stanowi wyjątkowe miejsce na mapie Warmii.
Ceska Republika
Ceska Republika to kameralny lokal, który specjalizuje się w serwowaniu dań kuchni czeskiej. Wśród szerokiego wyboru piwa, oferowanego w Republice, znajdują się takie jak: Litovel, Bernard, Kozel, Holba, Staropramen i klasyczny Pilsner Urquell. Goście mogą również skosztować deski degustacyjne z kilkoma odmianami czeskiej śliwowicy z Destylarni R. Jedlinek. Menu w Ceskiej Republice obejmuje typowe czeskie przysmaki, takie jak zupy (m.in. zupa czosnkowa i kulajda), zakąski (np. krążki cebulowe, smażone sery, kiełbaski) oraz dania główne (pieczone żeberka, pierogi z bryndzą, gulasz z knedlikami, golonka).